4 Haziran 2011 Cumartesi

Biri Dolgu Zemin ve Stad'mı Dedi


Trabzonspor’un maçlarını oynayacağı 40 bin kişilik stadyumunda yer alacağı kompleks için Karadeniz’in 800 bin metrekarelik alanı doldurulacak.

Stadyumun temeli önümüzdeki aylarda atılacak. Türkiye’nin en kapsamlı spor komplekslerinden biri olacak Akyazı Projesi için dolgu çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında; 40 bin kişilik stadın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, 3 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 1 adet doğal, 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 adet açık tenis kortu, 1 adet 3 bin seyircili centerkort (izleyici alanları bulunan tenis kortu), kamp eğitim merkezi binası ile çevresinde 3 adet doğal çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet açık basketbol, voleybol, tenis sahası, otel ve fuar alanı ile sporla ilgili diğer sosyal donatı alanlarının yer alacağı spor kompleksi hizmete sunulacak.
Yukarıda detayları ile belirtilen spor kompleksine bayıldım.Ama bu projeye burada değinmemin sebebi ne kadar güzel olduğu değil.Hepiniz biliyorsunuz ki Beşiktaş İnönü Stadyumu'nun yıkılıp yerine çok daha modern ve dünyanın en güzel yerine yep yeni bir stadyum inşaa etme konusu var.Heryerden alınan onaylar ve gelip takılan Kültür Bakanlığı'nın izni var.Hatırlayalım ne demişti sayın bakan.Dolgu zemine stadyum olmaz.Tamam orada tarihi mekanlar var lakin oteller yapılırken de orası dolgu idi.Dolgu zemin daha saglamlastırıp pekala yapılabilir,hele günümüz teknolojisi ile.Adamlar ada yapıyor üzerine stad konduruyor biz hala konusuyoruz.Dolgu yere staad olur mu diye.Sayın bakan,yukarıdaki projeye bakar ise.E Oluyormuş....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder