18 Kasım 2010 Perşembe

Milli Takım'da Değişim Başladı


Hollanda-Türkiye

Yer Amsterdam Arena rakip ise total futbol olayının çıkış noktası nam-ı değer sistem manyaklıgı 4-3-3 kombinasyonlarının doğuş noktası Hollanda!Bu maça çıkış amacımız hem hazırlık maçı sonraki karşılaşmalarımız adına,hemde kadrodaki yeni oyuncuların entegrasyonuydu.Kadroda ise yeni isimler vardı,kimlerdi bu isimler;başta Kayserispor'un başarılı savunma oyuncusu Serdar Kesimal,Trabzonspor'lu Umut,Burak,Selçuk,Onur,Engin,Kasımpaşalı Yekta,Nurnberg'ten Mehmet Ekici,Manisa'dan Yiğit gibi bir kaç oyuncu daha eklenmiş kadrosuyşa Hollanda' daydık.Sözde gençleştirme denilen durumumuzda aslında çokta genç denilecek bi durumumuz yok hatta diğer ülkelerdeki genç futbolcu kıstaslarıyla kıyasladığımız zaman bizim futbolcularımız bayağ bi olgun oluyorlar. Örnek Yekta:25,Yiğit:25 Selçuk İnan:25,Burak:25 gibi. Yanlış anlaşılmasın desteklemiyor değilim bu olayı,sonuna kadar gidilmesinden yanayım ama bir yandan her bölgede değişim yapılırken yada uygulamaya entegrasyon olayı başlatılmışken memleketin en yeteneksiz oyuncularından son haftalardada bunu kanıtlarcasına yaptığı hatalarla gündeme oturan Servet'in bu kadroda olması o kadar değişimin konuşulduğu zamanda yapılan uygulamayla çelişiyor. ..Ki şu anda memleketin en formda stoperi olan ve topu oyuna sokması,çekinmeden yaptığı müdahaleler,şut atma özelliği ve duran toplardaki etkinliğiyle formuyla zirve yapan Ersan Gülüm bu kadroda yok böle olduğu zamanda bu ne perhis bu ne lahana serveti demeden de edemiyorum.Diğer yapılan herşey okey diyeceğim ama bikaç kelimede Kazım'a etmezsem gözüm açık gider mazallah!Milli takıma hobi olarak geldiği düşünmeye başlıycam artık bu oyuncunun,sözde türk olan ağzından tek kelime türkçe çıkmayan,milli marş okumayan bu adamın formamızı giymiş ve çokta birşey katmadığı halde hala giyiyor olmasını anlamak zor geliyor.
Tam bitirecem bakın aklıma bişey daha geldi.Hollanda savunma arkasına bi top atıyor,bizden bi futbolcu milli takım seviyesine gelmiş!!! oyunu adamı topu bırakmış yan hakeme ofsayt!die bakıyor. ki alakası yok,kendinden çizmiş çizgiyi  savunmadan haberi yok,ayrıca ofsayt bile olsa adamın çalmıycağı tuttu ve bak gör gitti gol oldu! Sanane be adam sen oyununa topuna adamına bak,ama yok ille o kol kalkacak.Kaldırdı! ne oldu sırtını topa döndü oyunu bıraktı ve hakeme baktı ofsayıııııttttttttttt dedi. O ara nemi oldu top kendi sırtına çarptı tekrar rakip aldı top döndü dolaştı ve çok net bi gol pozisyonu oldu(gerçi son top ofsayttı) ama olmayabilirdide,neyse Bu oyuncu kim mi? :)) tahmin edileceği üzere üstün yetenekli stoperimiz Servet Çetin!
Takımın bu 2 olayın dışında 2 elimin parmakları kadar olumlu yönleride vardı elbet. Pas yapmaya çalışmaları,pozisyona girme becerileri,isabetli paslaşmalar,Serdar Kesimalim muazzam ötesi oyunu,oyuna girdikten sora takımı tamamen ileriye çeken Engin,soğuk kanlı ve futbol bilgisi yüksek seviyede olan Mehmet ekicisiyle,Nuri ve selçuk'un muazzam takımı yönlendirmesiyle,artık Hami'e hiçbirşey demiyorum,adam her zaman her şartta bir standartdı var be kardeşim :). Bilmem dikkatinizi çektimi ama oyuncuların neredeyse hepsi gurbetçi kökenli,buraya dikkat. Gurbetçi gençlerimizin kafa yapısı,futbol mantalitesi,bizim alt yapılarımızda yetişen evlatlarımızdan çok daha üst seviyede,buda gösteriyorki onlar olmadan olmaz.Mesut bi kaza ile (herkes öle diyor ben asla inanmayıp Terim'i suçlu buluyorum) elimizden kaçtı,diğerleri özlerinde kalsın bari.

Milli takım iyi yolda,bu değişime devam edilmeli sonuna kadar gidilmeli.Ne olur? en fazla bir turnuvaya daha gitmeyiz,varsın 2 turnuvaya gidemeyelim,ama ne olur biliyomusunuz;bir jenerasyon yakalarsak milli takımın 10-15 yılı kurtulur ve mantalitemiz daha da ileri yıllara taşınır.Kimse bu değişime köstek olmasın,ne olursa olsun destek şart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder