21 Aralık 2010 Salı

Futbol Dışı Hayatlar Üzerine


Konu başlığımızı görenler herhangi birileri üzerine konu edilmiş bir yazı sanabilirler.Asıl konu içi muhabbetimiz ise meslekleri "futbolculuk" olmak olan insanlar grubu!

Futbolcu kardeşlerimizin,abilerimizin hep bazı program isimleri adı altında,sonuna eklenen "ÖZEL" ekleriyle konu edildiği programlarda onların muhabir ve konuk arasında muhabbetlerinde geçen soru cevap bölümünde muhabir sorar ve aldığı cevaplar hep futbol üzerinedir,çünkü soru hep futbol üzerine gelmiştir.

Gelmek istediğimiz nokta ise,bizim futbolcularımızın hayat tarzlarını,ne kadar kültürlü olduğu veya hobileri,varsa korkularını öğrenmek istememiz.Yani bu giydikleri formalara gönül vermiş taraftarlar olarak onların formasının dışındaki hayatlarını nasıl yaşadıklarıdır.

Herhangi bir örnek verecek olursak aklıma ilk Eski Trabzonspor'lu,G.Antep teknik direktörü Toluna Kafkas geliyor.Eski takım arkadaşlarından bir tanesi demişti o tam bir entellektüeldir diye,deplasmanlarda ve kaldıkları otelde elinden kitap düşmezmiş.Ben bir futbolsever olarak,bunu duyup ilgimi çekiyor ise sevgili program yapımcılarımızın neden aklına gelmiyor Sn.Kafkas ile futbol dışı,mesela edebiyat konulu bir muhabbet ortamı yaratmak ve meraklılarına sunmak.Sn.Kafkas sadece aklıma gelen bir örnek.

Ama sanırım biz bu güzel insanlarımızın sadece futbol hayatları boyunca izleyip,eleştrip,stadlarda küfredip,arkalarından benzetmeler düzüp sonrada onları formalarını astıktan sonra unutmayı seçiyoruz.

Asıl sonuç ve sorun galiba memleketteki kaos ortamının reyting uğruna prim görmesi ve bu uğurda belkide dünya kalitesi insanlarımızın karakterlerini ortaya çıkaramadan gitmesi üzerine kurulu olması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder