30 Ocak 2011 Pazar

Büyükşehir Çalışıyor!!!

Evet! Büyükşehir çalışıyor,Bundan daha güzel nasıl anlatılabilir ki.Maç sonu 2-1 ile bitmiş çok irdelemeye gerek yok öyle uzun uzadıya maç yazısı yazıp üzerinde konuşmaya da gerek yok.Anlatmak istediğim bir kaç şey var onları paylaşmak adına karalayalım bakalım.

Maça Beşiktaş çok kötü başlamadı hatta kırmızı kart gelene kadar da gayet iyiydi o dakikaya kadar İBB'nin pozisyonu falanda yoktu.11 korner atmıştı Beşiktaş ve karşılığında İBB ilk kornerinde golü buldu.Öyle Cenk hatalıydı onun yüzünden falan yenildik demiycem,Cenk "Candır" ve bu takıma çok şey katmıştır,katacaktır da.Hata yapmış olabilir ya kurtardıkları!Bunları da konuşmak gerekmez mi?

Kırmızı kart kimine göre doğru kimine göre ağır karar.Bir Fenerbahçe maçında Alex bariz yapınca aynı hareketi hakemin gözü önünde verememişti kırmızıyı ve sarı da çakılıp kalmıştı karar.Bunları görünce Aurelio'nun pozisyonunu hatırlar isek karambol de olan bir pozisyon ve kesinlikle istemeden olan pozisyon,neticede söylediğim nedenlerden dolayı benim açımdan yanlış karar.


Cenk'i konuştuk,kartı konuştuk maç adına konuşmak istediğim bir şey yok,yenildik gitti olan bu.Ne desek bu gerçek değişmeyecek.O yüzden bunu geçelim.Gelelim asıl konumuza (benim açımdan) Kadroyu Shuster yapıyor,illaki hepimizden daha iyi biliyor görüyor,neticede tim hafta futbolcularla beraber olan o ama iki oyuncu var ki konuşmadan olmaz.Birisi Bobo ! Tamam Almeida çok kuvvetli,rakip savunmayı zor duruma düşürüyor pasör oluyor falan ama bu takıma çok şey kazandırmış Bobo bu kadar görmezden gelinirmi? Gelinmemeli.Bobo yıllardır bu takımda ve tek kalemde silinmeyi kesinlikle haketmiyor.Almeida'yı keselim demiyorum yanlış anlaşılmasın ama başka bir çözüm bulunamazmı bunu konuşmak lazım....Ki Almeida'nın bu halinden çok daha iyi bildiğimiz Bobo.




Diğer konu ise Fabian Ernst.Bu oyunca devre arasında Sn.Mustafa Denizli zamanında geldi ve Yusuf ile beraber takımı neredeyse tek başlarına şampiyon yaptılar.Fernandes gelişi sonrası Ernst'inde tıpkı Bobo misali takımdan bu kadar keskin kararla kesilmesini anlamış değilim.Ernst bu takımın RUH'udur ve kesinlikle 80'lerde oyuna girecek adam değildir.O'nun bu takıma kendini ne kadar nasıl adadığını bilmeyen görmeyen insan yok.Olsa da inkar eder kendisini.Hele hele takımın orta alanı bu kadar narin iken 6 yabancı hakkı olup da 5 yabancıyla çıkıyor iken Üstün Alman Teknolojisi yedekte beklememeli.Kadronun geri kalanı kimilerine göre doğru kimilerine göre yanlıştır,sistem yanlıştır,oyuncular kötüdür ama değişmeyecek tek gerçek Ernst'in olmadığı bir kadro olamaz.Bu güne kadar takıma verdikleri açısından.Hangi Beşiktaş'lı var ki Ernst'e bahane bulsun! Sanmıyorum bu söylediklerime kimsenin itiraz edeceğini.Daha Necip var o konu ayrıca bir yazı konusu o yüzden burada lafı daha fazla uzatmak istemiyorum.

Saygılar.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder