29 Ocak 2011 Cumartesi

Kurtlar Vadisi Filistin

Cuma gecesi! Liglerde maç yok,haftanın son günü, yani anlıycanız bu gece tam da vizyona bugun giren KV Filistin'in izlenilmesi için tüm seçeneklerimiz mevcuttu.
Lafı hiç uzatmadan kısa kısa eleştirilerimizi yapıp kaçalım.
Film İsrail'e dokundurmalarıyla Filintin'in neler çektiğini anlatmalarıyla güzel bir film,bu saydıklarımız adına izlenilesi bir film.Hele hele dizinin de müptelası olanlar için.Diğer konular ise bildiğimiz olaylar,İnsani Yardım Gemimizin basılıp masum insanların ölümü ve bundan sonra gelişen süreç.Polat Alemdar ve arkadaşları Irak'ta olduğu gibi Filistin topraklarında,yapılan densizliğin hesabını sormaya gidiyorlar ve nitekim zor da olsa istediklerini alıyorlar.İzlemeyenler için çok fazla detay da vermek istemiyorum o yüzden her şeyi de anlatamıyorum hevesimiz kaçmasın film tutkunlarını kızdırmayalım.

Film adına söylenilesi tek şey,kesinlikle izlenilmesi gereken bir film,ama Kurtlar Vadisi,Polat vs.kocaman beklentilerle gitmeyin her dakika hır gür yok,inişli çıkışlı gidiyor film ama bir iki sahnesi var ki sadece onlar için gidin izleyin.İpucu verecek olursak filmin son sahneleri ve ondan önceki helikopter sahnesinden önceki konuşmalar...

Gelelim abartılara...
Klasik dizide de olduğu üzere yine Polat Alemdar'a tek kurşun isabet etmiyor,devamlı kurşun yağıyor ama nazar olsun diyecek sıyrık bile işlemiyor adama.Takım elbiseler gıcır hiç kirlenmiyor,t-shirtler daimi tertemiz sıfır ambalajdan çıkmış durumda her daim.Sonra Polat abimiz!! Matrix serisinde hani Trinity istediği her şeyi kendine yükletiyodu helikopter kullanma vs.Polat'ta yeri geliyor tank kullanıyor yeri geliyor helikopteri cirit attırıyor.Vallahi yakında F16 falan kullanmasını bekliyoruz bunlar kesmez!!!
...ama görüntüler şahane,çatışma sahneleri muhteşem abartıları saymassak ki bayagı var :) bunların dışında görüntüler ve verilesi mesajlar adına gidilip izlenilmesi gereken bir film
saygılar....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder