28 Nisan 2011 Perşembe

Anlayana Cevaplar!!!

Dünkü Nihat olayını ele aldığımız yazımız da belirttiğimiz olayları bir de yabancı gözüyle okuyalım.Belki at gözlüklü insanlar okur da Nihat’a söyledikleri sözlere bir cevap alırlar.Belirteyim yazı Milliyet gazetesinden alıntıdır.
La Liga’da üst düzey futbol oynamış isimlerin Türkiye’de de aynı muameleyi görmek istediğini belirten basın mensupları, bu tür futbolculara örnek olarak Nihat’ın arkadaşı Guti ile Fenerbahçeli Güiza’yı gösterdiler
İspanyol gazeteciler, Beşiktaşlı Nihat Kahveci’ye sahip çıktı, onun megastar ya da İspanyol sendromu yaşadığını belirtti. Tecrübeli oyuncunun, Quaresma ve bir Türk gazeteciyle yaşadığı tartışmayı gündeme alan basın mensupları, Nihat’ın büyük yıldız olduğunu savundular. Nihat da dün yaptığı açıklamada, siyah-beyazlıların sözleşmesini feshetmek istemesi durumunda zorluk çıkarmayacağını söyleyerek, bundan sonra Türkiye’de forma giymeyeceğini belirtmişti.

İşte İspanyol spor yazarlarının görüşleri:

OSCAR BADALLO(Marca): Nihat’ın bu hırçın halinin ardında mutlaka gerçek vardır. Nihat buraya geldiğinde bize hemen adapte oldu ve kaldığı dört yıl içinde hiçbir gazeteci ile sürtüşmesi olmadı. Nihat’ın yaşadığı, bir yıldız sönmesi olarak değerlendirilebilir. Nihat hem San Sebastian kentinde, hem de İspanya’da yıldızdı. Sakatlık, Türkiye’ye dönmesi, forma bulamaması onu bunalıma sürüklemiş olabilir. Ancak ne olursa olsun Nihat, İspanyollar arasında her zaman bir yıldız olarak anılacak. Nihat şimdi istesin, Real Sociedad’ın kapısı ona açılır.

JUAN CASTRO (Marca): Nihat için hem megastar, hem de İspanyol sendromu yaşadığını söyleyebiliriz. Onun önceki gün yaşadığı polemik, biz İspanyol gazetecilere yabancı bir durum değil. La Liga zorlu bir ligdir. Burada megastar pozisyonuna ulaşmış bir futbolcu ülkesine dönünce aynı muameleyi görmek ister. Sanırım siz Nihat’ın burada yaptıklarını çabuk unuttunuz. Türkiye hiçbir zaman Nihat döneminde olduğu kadar İspanya’nın gündemine girmemişti. Burada çocuklar Nihat’ı bir idol olarak görmeye başlamıştı. Sakatlık, her futbolcunun baş belasıdır. Beşiktaş’ta yaşadığı uzun bir sakatlık onu bunalıma sürüklemiş olabilir. Ancak buna rağmen sahip çıkılmalıdır derim. Nihat burada sakatlandı, defalarca oynamadı ancak kimse eleştirmedi. Bence irdelenmesi gereken, Türk basınının yıldızlara nasıl baktığıdır.

BRUNO LLAMOS (Radyo Sur): Nihat yaklaşık 3 yıl Villarreal forması giydi, ikinci sezonunda 23 gol attı. Villarreal’in aradığı futbolcuydu. Beşiktaş onu götürmek için ısrarcı olmasaydı, Villarreal asla satmazdı. Gazetecilerle ilişkileri iyi, her telefona, her röportaja cevap veren, bizleri evine kadar davet eden, gördüğüm en kibar futbolculardan biri… Nihat bu derece agresif yapıya büründüyse, sebebi Nihat’ta değil kendinizde arayın derim. 7 yıl La Liga’da oynamış, tek sorun yaşamamış Nihat gazeteciye saldırıyorsa, şaka yapıyorsunuz derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder