27 Şubat 2011 Pazar

Kayserispor Gerçeği-Trabzonspor Üzerinden

20 Şubat'taki yazımda da belirtmiştim.Ortada bir Kayserispor gerçeği var her ne kadar kabul etmek istemeseler,görmezden gelseler de diye.
Bugünkü maçta ise bu gerçeği Kayserispor onları görmeyenlere nazire edercesine muhteşem bir futbol oynamaya çalıştı.
Trabzonspor ise neredeyse maça 1-0 galip başladı ama bu sefer Kadıköy'deki 3.dk'da gelen gole cevap veremeyen,ayağa kalkamayan Kayserispor yoktu karşısında.Aksine bunu lehine çevirmeye çalışan ve sürekli rakibini durdurmaya ve akabinde oyunu dengeleyip hatta kazanmak için herşeyini yapan bir Kayseripor vardı sahada.
Trabzonspor o kadar sempati topladıktan,takdir aldıktan ve oynadığı futbolla şampiyonluğu hak ediyorlar dedirttikten sonra anlamsız bir şekilde Ligimizin en beyefendi Kulüp Başka'nı Sadri Şerner bayram değil seyran değil yaptığı açıklamalar ile o güzel havayı bozuyor.Her ne kadar istemese de.Bozmayla da kalmıyor,ne kadar kendi takımına zarar vermiş olsa da Volkan Babacan üzerinden taraftar ağızıyla konuşunca bu haftaki rakipleri Kayserispor'u yoktan yere kendilerine bilendiriyor ve ekstra motivasyon katıyor.Bu zamansız ve son derece talihsiz bir açıklama.
Maça gelince bugün Kayserispor üzerinde çalıştığı projenin örneklerini yaptığı organize ataklarla,attığı derslik gollerle ve 94.dakika da bile pasla ceza alanına girmeye çalışarak  ne  kadar sistemlerine sadık kaldıklarını gösterdi.Trabzonspor ise her şeyi yapmasına rağmen Burak'ın anlamsızca takımının ve taraftarının maçın dışına çıkmasına neden oldu.Attığı golde Abdullah ile kavga edercesine mücadele eden adam son dakikalarda rakibine kırmızı göstertme sevdasına tutulmasa golünü atacak ve maçı kopartacak ama adam topu kaleye atmak yerine kendisini atmayı tercih edince,tribündeki taraftarları hakem üzerine yollayıp,onları da gerip maçtan kopmalarına noktasına getirdi.Kendi takımının da dikkatini başka yöne çekti.Lakin Yunus Yıldırım bugün Lig Tv yorumcusu ve efsane hakem Markus Merk'in de dediği gibi Mehmet Eren'e çalmadığı pozisyon haricinde iyi maç çıkarmıştır.Dikkatinizi çekerim eğer bir takımın hakkı yendi denecek ise bu takım kesinlikle Kayserispor'dur.
Son olarak Kayserispor bir gerçeği Türk takımlarının sözde büyüklerine tokat gibi çarptı.Transfer nasıl yapılır,ihtiyaç olan bölge nasıl tespit edilir ve bu kadar genç oyuncu nasıl bir arada ve bu kadar disiplinli,sistemli ve dirençli futbol nasıl oynanır hepsine gösterdi.

Son olarak 2 görüş:

Sergen Yalçın:Eğer büyükler önümüzde ki sezonun takımını kuruyorlar ise Kayserispor,G.Antepspor önümüzdeki 10 yılın kadrosunu kuruyorlar.
Bülent Timurlenk:İyi teknik direktör, yetenekli futbolcular. Bu işi o kadar da zor değil BJK&GS yönetimleri önce aynaya sonra Kayseri'ye baksın 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder